Effekten av MEETSPACE

MEETSPACE handler om folk. Personer som bruker et sted, har en enorm innvirkning på det, men stedet selv har også en større innvirkning enn man kanskje forventer på hvordan folk føler seg, samhandler og knytter seg til hverandre.

I Staples sier vi at "bedre møtesteder fører til bedre arbeid". I de tilfellene vi kjenner oss mest betydningsfulle og sett på jobb, er når vi får dele ideer i fellesskap. Det er derfor et smart og effektivt MEETSPACE er noe alle arbeidsplasser trenger, uansett om du arbeider i team på to eller tyve.

De beste møteplassene, og verktøyene som får møter til å skje, knytter sammen og inspirerer både ansatte og kunder. De oppmuntrer til produktive samtaler, samarbeid og spontane møter som leder til en fremgangsrik og gladere arbeidsplass. For når området ditt fungerer, fungerer alt. Slik gjør vi det enklere å møtes.

Si hei
Si hei

Alle presterer ikke best ved et skrivebord. Og når vi fjernarbeider eller sitter på en annen avskjermet plass, er det enda mindre rom for spontant samarbeid. Når møterommene er fulle, eller når de glimrer med sitt fravær, kan et spise- eller salongområde enkelt fungere som et lovende MEETSPACE for å få nye ideer i gang.

Belysning har også en stor innvirkning på energi og humør, derfor bør du huske på å optimalisere atmosfæren i møteområdet. Naturlig lys er alltid best, men når det er utilgjengelig, bør du prøve å unngå fluoriserende lys og sikte mot fordelene ved biodynamisk eller døgnrytmejustert belysning. Ved å etterligne de naturlige endringene i temperatur og intensitet hjelper det kroppen å produsere riktige hormonnivåer til riktig tid av dagen. Dette synkroniserer våre interne klokker slik at vi er balanserte, uthvilte og mer produktive og ivrige etter å ha meningsfulle samtaler.

En syvmåneders kontorhelseundersøkelse fra den internasjonalt kjente CBRE og universitetet i Twente, VU Amsterdam, fant at døgnrytmejustert belysning kunne ha en rekke positive effekter på ansatte, fra rapporter om høyere ytelse – som gikk opp 12 % objektivt, og 18 % basert på personlig oppfatning – til å bedre helse, energi og lykkenivåer blant henholdsvis 50, 71, og 76 prosent av deltakerne. Belysning utgjør altså en betydelig forskjell når du prøver å tenke originalt og samarbeide i ditt MEETSPACE.

Se hva som er mulig når
omgivelsene fungerer for deg
Begynn med idémyldring
Begynn med idémyldring

Enten det er et rolig hjørne å ta en viktig telefon i eller for å jobbe i andre omgivelser, er det viktig å skaffe et MEETSPACE som dekker behovene til bedriften din og behovene til dine ansatte. Et travelt hode trenger en komfortabel kropp, så sørg for at møblene og tilbehøret gjør jobben sin. Et ergonomisk tastatur og skriveutstyr garanterer mindre skadelig belastning ved dagens slutt, og god ryggstøtte er avgjørende – uansett om du sitter på en kontorstol eller i en sofa.

På den visuelle siden gjør lyse farger og innovativt design folk glade og inspirerer til kreativitet, mens utstyr med merkevarer forsterker følelsen av bedriftsånd. BBC rapporterer at enkelte studier har funnet at ulike fargetoner produserer ulike effekter – blått og grønt øker for eksempel kreativitet, mens rødt kan forbedre detaljorienteringen. Og i mellomtiden kan noe så enkelt som et sett av stilige krus med bedriftens logo, sammen med et originalt sitat eller grafikk, øke moralen og gi en følelse av kameratskap. Etter et par tastetrykk er du klar i det inspirasjonen treffer deg.

Hold deg tilkoblet
Hold deg tilkoblet

Alle deler ideene sine på sine egne måter, så det er viktig å legge til rette for alle typer kreativ skaperkraft. Enten det kreves en hel haug av post-it-lapper på en felles vegg eller et rom med en tavle som får frem et poeng på møter der du prøver å samle meninger eller drive nytenkning, er samhandling nøkkelen, og det er viktig å ha enkle metoder for å fange opp det som blir sagt. Med det riktige materiellet tilgjengelig er du klar til å få alt arbeidet gjort – og kanskje legge til noe av ditt eget mens du er i gang.

Kontakt med kunder eller kollegaer vil selvsagt ofte foregå digitalt. Derfor er det viktig at hjemmekontoret eller konferanserommet har riktig teknologi tilgjengelig for å holde deg tilkoblet og tilgjengelig. Bærbare PC-er, hodetelefoner og leverandører av konferansesamtaler lar deg pleie forretningsforhold og ta ditt MEETSPACE med overalt – på kjøkkenet, i drosjen eller på flyplassen.

Finn ut mer om mulig samarbeid i ditt MEETSPACE og Staples’ løsninger for vellykket samhandling i virksomheten.


Effekten av WORKSPACE
Les artikkel >

Effekten av BREAKSPACE
Les artikkel >

Effekten av WASHSPACE
Les artikkel >

Nylig sett

Det er ingen nylig sette produkter

Mens du bruker Staples.no vil alle varer du ser på legges her.

loadingLaster…
Staples leverer til både bedrifter og forbrukere. Prisene er tilgjengelige både inkl. og eks. mva.