Gavepapir: Slik pakker du inn lekre julegaver
Jul

Gavepapir: Slik pakker du inn lekre julegaver

Julen er rett rundt hjørnet, noe som betyr at du mest sannsynlig har noen gaver du må pakke inn de neste ukene. For mange er det å glede noen du er glad i med en lekker julegave, både utenpå og inni, et av julens høydepunkter. Hvis du setter av litt tid kan du gjøre gaveinnpakningen både kreativ og personlig. Vi har samlet noen gode innpakningstips, slik at du kan sørge for at de lekreste gavene under treet i år, er fra deg.

 

Velg riktig gavepapir

Gavepapir kommer i alle farger og mønstre. Det finnes ulike kvaliteter også, noen er tynne og lett bøyelige, andre stivere og mer solide. For å få gavene så fine som mulig er det lurt å velge papir basert på hva du skal pakke inn. Harde pakker, som for eksempel en bok, kan gjerne pakkes inn i litt stivt papir, slik at du får fine rette brettekanter. Myke pakker, som for eksempel en god ullgenser, er enklere å pakke inn i tynnere og mykere papir, da spretter ikke teipen opp like lett og papiret kan følge formen på pakken. Hjemmelagde gaver, ting til kjøkkenet som lekre oljer eller artikler til baderommet, er eksempler på ting som gjerne kan pakkes inn i cellofan, kanskje med et lag silkepapir innerst for å bevare overraskelsen. Sett på en sløyfe og vips, så har du en lekker julegave.

 

Gjør gaveinnpakningen komplett

Julegaven blir ikke fullkommen uten et fint bånd og et kort. Velg mellom delikate bånd i fløyel eller sateng, eller litt røffere varianter som hyssing av hemp. Eller gå for en litt sprekere variant i glitter som pynter opp enhver gave. Noe som gir det lille ekstra er en pakkebåndsplitter. Den deler båndet i flere tynnere strimler, er enkel å bruke og gir gavene et elegant uttrykk. 

 

En annen måte å gjøre gaven ekstra fin på er med et hjemmelaget kort. Lag et lekkert kort av papp, silkepapir, og glitter. Sett gjerne prikken over i-en med dekortape i ulike farger og mønstre. Hvis du ønsker å lage din egen dekortape kan du feste glitter, barnåler, glansbilder eller små, utklipte figurer under gjennomsiktig tape. En enkel og kreativ måte å dekorere julegavene på!

 

Det lille ekstra

Hvis du allerede har innpakningspapir, bånd og kort, leter du kanskje etter det lille ekstra. Den lille detaljen som viser at du har lagt litt kjærlighet i gaveinnpakningen. Det trenger ikke være verken dyrt eller en stor jobb å pynte julegavene. Et tips er å feste en gren fra juletreet eller en annen plante, for eksempel tørket eukalyptus, der du knytter båndet. Eksempler på andre ting du kan feste på gaven er julekuler, polkagriser eller en nøkkelring. Her er det bare fantasien som setter grenser. For en personlig vri kan kan du printe ut et fotografi og feste det på båndet med en liten klesklype. Skriv gjerne navnet til gavemottakeren på klesklypen.

 

Alternativer til innpakningspapir

Hvis du er ute i siste liten, eller ønsker et gjenbrukbart alternativ til gavepapir, burde du lese videre her. Det er mange måter å pakke inn noe på. Det aller enkleste er å putte gaven i en gaveeske og feste et gavebånd rundt esken. Resultatet er en eksklusiv pakke, fiks ferdig på under minuttet. Gaveposer er en annen enkel og pen måte å pakke inn gavene på. Et godt tips er å legge silkepapir i gaveposen og la det stikke litt opp av posen. Da skjuler du innholdet litt bedre, samtidig som det ser lekkert ut. Det er også mulig å pakke inn gavene i stoff. Enten det er en julegenser som er en del av gaven, et sjal eller en duk. Fordelen er at den som får gaven kan gjenbruke «innpakningspapiret».

 

Bare fantasien setter grenser

Som du sikkert har skjønt er det ikke noe fasit på hvordan man skal pakke inn julegavene. Julen handler om å gi og glede andre, da kan det føles ekstra godt å gi en gave som er fin både på innsiden og utsiden. Eksperimenter deg frem og lag enkle og søte løsninger med ting du har liggende hjemme, eller finn det hos Staples. Her får du alt du trenger til gaveinnpakningen og litt til. God jul!